לבקש מהשוכר שירהט את הדירה

שאלה:

1) מותר לי לבקש משותפים לדירה שכתנאי לכניסתי לדירה ירהטו את החדר, אך נראה לי שיעשו את זה דרך האינטרנט, שיחפשו שם ריהוט בחינם וכד', ויש שם פרסומות לא ראויות?
2)האם לחשוש לגזל שלהם, שאולי יסכימו בלית ברירה?
ואם אחד מהם מסכים לי, והוא הדובר שלהם כביכול?

תשובה:

שלום רב

  1. ברוך השם ישנם הרבה דרכים להשתמש באיטרנט בצורה כשירה כדת וכדין, ולכן אין צריך לחשוש לאיסור.
  2. מותר לך להביע את רצונך, והם יחליטו האם לכבד את רצונך, ואין בזה סרך גזל. במקרה שאתה מעמיד אותו באי נעימות ולכן הוא מסכים נחשב לגזל, וזה לא שייך במקרה שלך.
  3. אם כולם יודעים שיש אחד שמדבר עבור כולם, והם פועלים לפי ההנחיות שלו, נחשב לשליח עבור כולם, והסכמתו מחייבת את כולם.

מקורות:

ראה סמ"ע סימן שנח ס"ק ב, לגבי לקנות מגנב שיש בידו מעט שאינו גזול, שיכול לתלות שקונה מההיתר.