כשרות משפחות

שאלה:

אני ואשתי בנים של בעלי תשובה, ולא ידוע לנו על שום בעיה במשפחותינו חלילה, ידוע לנו שאנו יהודים כשרים מדורי דורות. אך בכל זאת רציתי לשאול האם יש לנו מה לחשוש שמצד אשתי יש איזה סבתא לא יהודיה, או שהיה חלילה נישואים אסורים באחת המשפחות ?

תשובה:

שלום רב,

אם הם מוחזקים כיהודים כשרים מדוע לפקפק ביהודתם, וכי אני יודע שלפני 500 שנה אבות אבותיי היו יהודים כשרים? וכי יש דרך לדעת זאת, ודאי שלא. אלא סומכים על החזקה, וכך הדורות ממשיכים דור אחרי דור סומכים על חזקת כשרות הקיימת, ולכן אין כל פקפוק בכשרותם, וכפי שכתב בשו"ע אבה"ע סי' ב' סעי' ב' שכל המשפחות בחזקת כשרות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני יחשוש כי ידוע שהדור הקודם היו אינם שומרי תו"מ, ולא ידעו הלכות, ואולי מתוך בורות עשו טעויות, או חשבו שהם יהודים בעוד שאינם כאלה וכדו'
    ואם אין חשש מה הרבנות בודקים?
    ופה באתר ראיתי שכתבתם על איזה משרד בראשל"צ נראה לי, שבודק יחוס משפחות

  2. ברבנות בודקים מספר דורות – דור שנים או יותר אם יש איזה סיבה לחשוש. מעבר לזה לא בודקים, כי אם הם התחתנו במקומות מוכרים, חזקה על אותם בתי דינים שהם ידעו שהם בסדר.
    לא מכיר משרד כזה בראשון לציון.