האם מותר לתבוע פיצויים על הטרדה מינית?

שאלה:

בתי (בת 14) עברה הטרדה מינית.
בהוראת הרבנים הגשנו תלונה למשטרה.
מדובר במטריד סדרתי, שבמקים אחרים אף הוסרט במצלמות אבטחה. כעת באים למצות אתו את הדין.
לפי החוק, מגיע לנפגעת פיצויים בגובה למעלה מ50,000 ש"ח ללא הוכחת הנזק.
האם מותר על פי הלכה לתבוע פיצויים?

תשובה:

שלום רב,

תביעת הפיצויים הינה תביעה אזרחית, לכן על פי הלכה יש לתבוע בבי"ד מיוחד שדן בעניינים אלו,  (הבי"ד יחתים את הנתבע  על כתב בוררות עם נוסח המאפשר לבי"ד לדון בעניין זה ראה קובץ ישורון כרך כב עמוד תקפט), ואם הנתבע יסרב להתדיין בבי"ד  יוציאו הבי"ד היתר לפנות לערכאות.