קיימתי יחסים בימי נידה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני בחורה מסורתית מבית דתי, שומרת שבת ומצוות כפי יכולתי..
קרה לי בעוונתי הרבים לקיים יחסי אישות בזמן הנידה. ידוע לי כי קיום יחסים לפני החתונה הינו עוון גדול אבל קראתי שבנידה זהו עונש כרת. הדבר מטריד אותי מאוד ואני מבקשת תשובה האם יש פתרון?

תשובה:

המעשה הזה אכן חמור עד מאוד, והרבה יש להצטער עליו! הכפרה האמיתית תהיה באם נדע שאנחנו עושים הכל כדי שלא לשוב חלילה לחטא זה עוד, ובענין זה קבעו לנו חכמים הרבה דיני הרחקה בין גברים ונשים שאינם נשואים, וגם בין בני זוג נשואים כאשר הם בימי נדה. עשי לעצמך גדרים ברורים כיצד לא להגיע לשום קשר של חיבה ידידות ובודאי שלא מגע כל שהוא על כל גבר זר, רק יחסי נמוס מקובלים ולא יותר. בכך תגדרי את עצמך שלא תבואי חלילה למצבים חמורים אלו. במקביל יש לעשות פדיון ל40 תעניות [לפי הסכום של 30 ש"ח ליום] ולתת לצדקה.

בשורות טובות.