סירים מאדם חילוני ששומר בשר בחלב

שאלה:

שלום וברכה. מה הדין בכלים של אינו שומר שבת האם הם טעונים הגעלה וכדומה ומה במקרה שהוא אומר שמעולם לא עירבב בשר בחלב כל טוב ותודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית כיון שדינו כמומר הוא אינו נאמן על כך. מלבד זאת, יש הרבה חששות כשרות שהוא כלל לא מודע להם ולא מקפיד עליהם, אם זה בדברים חריפים, מוצרים ללא הכשר מוסמך, טבל ושביעית ועוד. ודאי צריך הגעלה.

אגב, לגבי סיר שבישלו בו בשבת גם יש בעיה לכל הפחות לגבי המבשל, והוא נאסר לאותו שבישל בו בשימוש ככל בליעה של מאכלות אסורות, כמובן, אם הוא לא בן יומו הוא לא אוסר את התבשיל בדיעבד, אבל אסור להשתמש בו ללא הגעלה. כך מבואר במשנה ברורה סי’ שיח ס”ק ד. אלא שהאיסור הזה הוא רק למבשל בעצמו, אבל לאחרים, כיון שגם האוכל עצמו שהתבשל בשבת מותר להם באכילה במוצאי שבת, גם הסיר לא נאסר. כך מבואר בשו”ע הרב שם סעיף א.