כוס חלבית בתוך 6 שעות לבשר

שאלה:

שימוש בכוס חלבית בת יומה בשתיית משקה חם פרווה , האם יש בעיה אם אני בשרי לשתות ממנה משקה חם אחר פרווה ( כגון תה או קפה עם חלב סויה ) , תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. ההמתנה בין בשר לחלב היא רק בממשות של המינים האלו ולא בבליעות שבכלים [דין זה הוא לשני הצדדים, לחייב המתנה ולאכול בתוך ה6 שעות]. כמובן שכאשר אוכלים בשר ממש לא כדאי להשתמש בכוס זו מחשש הבלעת ממשות מהפה והשפתיים.

יום נעים.