ברכה על חלה מתוקה / עיסה שנילושה במיץ משוחזר

שאלה:

אחרי מבוא הברכה
רציתי לדעת מה בדיוק ההגדרה בלחם כדי שיהיה מזונות אם מוסיפים נוזל אחר חוץ ממים.
אם רוב הנוזל הוא חלב ברכתו מזונות אבל אם הרוב הוא חלב סויה או חלב בוטנים זה אותו דבר?
ראיתי למשל על חלב סויה או בוטנים שתשעים אחוז זה מים א״כ מה דינו אם עושים מסה לחם האם זה נהיה מזונות או לא?
בברכה
א.א

תשובה:

שלום וברכה

כמובן משקה שמבוסס על מים הוא מים ולא מי פירות… ספציפית על מיץ משוחזר, שהוא רכז מאוד מאוד מרוכז וגם כשמוסיפים לו מים הוא רק מגיע לדרגת המתיקות והריכוז של מיץ טבעי, דיון בין פוסקי זמנינו, אולם למעשה נראה שיש להחמיר שדינו כמים, וכן התריע פעמים רבות הגר"ש וואזנר לגבי לחמניות שנמכרות כלחמניות מזונות והן עשויות במיץ כזה, ראה כאן בהרחבה בענין זה. על הנדון אם צריך רוב מי פירות או די בכך שהמתיקות מורגשת מאוד, כידוע נחלקו הפוסקים והספרדים נהגו שגם כשאין רוב אם יש מתיקות מורגשת היטב הברכה היא מזונות, ורבים נהגו כך במה שנקרא חלה מתוקה, אבל בני אשכנז כאמור מברכים על חלה כזו המוציא כיון שאין בה רוב מי פירות. ראה בענין זה כאן בהרחבה.