איש שגלה האם מגלים אשתו עמו?

שאלה:

הנה קי"ל שתלמיד שגלה מגלים את רבו עמו (ובמרב"ם ביאר מפני שתורה היא עצם החיות וכו'). האם ה"ה איש שגולה שמגלים את אשתו עמו, ולהיפך אשה שגלתה שמגלים את בעלה עמה (עי' גיטין י"ב ע"א שהוא חיב במזונותיה, ואולי קת משמע שם שאין מגלים אותו עמה?
אם התשובה שלא, הרי יוצא דבר נפלא, שהקשר עם התורה הוא יותא חזק מהקשר עם אשתו (הרי אשת חיל מרמז להתורה), ורק הקשר עם התורה הוא עצם חיות האדם!!!

תשובה:

שלום רב,

המסקנה כמובן היא שלך. אבל השאלה עצמה ברור שלא מגלים לא את הבעל ולא את אשתו. ישנם הלכות מפורשות מה קורא כאשר הבעל חייב לצאת מהמדינה, האם אשתו צריכה ללכת איתו או לא. ראה שו"ע אבה"ע סי' קנד סעי' ט'.