מעשר כספים, למי?

שאלה:

האם תרומה לארגונים שמקרבים ליהדות או אפילו מנסים להחזיר בתשובה יכולים להיכלל כמעשר ומה עדיף לכתחילה ארגון צדקה או ארגון מקרב

תשובה:

שלום וברכה

מותר לתת לאירגוני הקירוב, אין ספק בכך, הרי הם עוסקים בהצלת נפשות, אבל צריך לדעת שזה אירגון יעיל ומועיל, ולא משהו קיקיוני. יש אירגונים חזקים כמו לב לאחים או ערכים, להם כדאי לתרום. אינני יודע מה עדיף, באופן כללי תמיכה בתלמידי חכמים עניים זה היעוד הטוב ביותר למעשר כספים.