כלי שלם שנזרק לאשפה – מוקצה

שאלה:

שלום לרב .האם מותר לטלטל ביום שבת שרפרף שמונח ליד פח אשפה לתוך הבית. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בשרפרף שלם שעדיין נחשב כלי, גם אם זרקו אותו לפח הוא לא נעשה מוקצה, אין בכח האדם להגדיר כלי כדבר שאינו ראוי לכלום, ומותר לקחת אותו הביתה, כמובן אם יש עירוב במקום, ואין זכות בו עד לאחר השבת. ראה ביאור הלכה סי' שח סעי' ז. אמנם אם זה דבר שאנשים רגילים להשליכו לאשפה, ולא ניתן לומר בזה "בטלה דעתו אצל כל אדם", השלכתו לשם מגדירה אותו כדבר שאינו ראוי לכלום והוא מוקצה מחמת גופו.

הצטרף לדיון

תגובה 1