אתר אינטרנט יהודי הממוקם על שרת בחו"ל

שאלה:

בס"ד
הקמתי אתר אינטרנט הנותן מידע בתחום הדתי/חרדי (רק מידע לא קניות).
כרגע זה רק בשלבי הקמה שימשכו כמה חודשים ורק אני עובד על זה.
האתר יושב על שרת בחו"ל (server) (מן הסתם בבעלות של גויים ואין לי אפשרות לדעת אם יש עובדים או בעלים יהודיים לשרת).
השרת מכיל עשרות, מאות ואולי אלפים של אתרים.
כמובן שאני לא עובד עליו בשבת, אבל במהלך השבוע כולל שבת, השרת עובר תחזוקה ועידכונים ע"י צוותי השרת (אני מניח שע"י גויים) על מנת שימשיך לתפקד באופן רציף, וזה כולל בין השאר גם את האתר שלי.
1. האם אני מעורב בחילול שבת באיזה שהוא אופן ?
2. בעתיד, כאשר האתר יהיה נגיש גם לציבור, האם העובדה שיהיה אפשר להיכנס אליו בשבת זה מכשול בפני אחרים? (כמובן שאנסה למנוע את פעולת האתר בשבת, יש אפשרות כזאת עד כמה שידוע לי, אבל השאלה במידה ולא אצליח).

בתודה ובברכה
m

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בשרת בחו"ל אין סיבה לחשוש שיהודים יעשו שם מלאכה בשבת, ואתה רשאי להשתמש בשירותים שלהם. לגבי אתר אינטרנט בשבת, ראה כאן.