תפילה במנין או תפילה מרוממת?

שאלה:

שלום
יש תפילת ראש חודש שמחה עם ריקודים בהלל וכו שאני נוהג ללכת אליה. כמובן, התפילה אורכת יותר זמן, אבל התפילה הזו מרוממת, ונפלאה.
החודש יש לי משהו שאני צריך להיות בו בבוקר.
האם אפשר ללכת לתפילה הזו ולהתפלל מוסף יחידי, או שעדיף להתפלל בתפילה "רגילה" במנין?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי כדאי להתפלל במנין. כבר אמרו חכמים שאין תפילתו של אדם נשמעת אלא בבית הכנסת עם הציבור. ואגב יש סוברים שתפילה בציבור היא חיוב גמור, ראה כאן.