יחוד עם גוי כשיש ילדים קטנים

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אדם שאביו יש לו בנים מזמן שעוד היה בגיותו, ושהתחתן עם אשה יהודיה אחר גיור, ובין בנין יהודים לבניו אינם יהודים יש קשר טוב וכבוד הדדי, ובא אח נכרי ואשתו לבקרו לסוף השבוע. והשאלה היא כיון שלא אומרים אשתו משמרתו הנכרים, לכאורה כשיצא לבית הכנסת בבוקר להתפלל ורק יש אשתו ובנים קטנים יכול להיות בעיה של יחוד.

האם היתר בעליה בעיר יכול להיות מספיק להתיר לו ללכת לבית הכנסת או יש לו להתפלל נץ ביחיד כשאין קריאת התורה בביתו בחדר לימודו ?

תשובה:

שלום וברכה

גם אם יש פתח פתוח לרשות הרבים, או בעלה בעיר, להרבה שיטות זה לא מועיל, כיון שיש ביניהם קירבה רבה [ליבו גס בה], ובאופן זה חששו חכמים יותר. ראה כאן בהרחבה. אולם אם יש ילדים בגיל חמש שש זה בסדר גמור, הם נחשבים שומרים להציל מיחוד.

בהצלחה