טעה בברכת המעריב ערבים והוסיף דבר שאינו מעיקר הברכה

שאלה:

שלום רב,
אדם שהתפלל ערבית ובברכת המעריב ערבים בחכמה אמר אותה בשלמותה, אלא שבסופה אמר …ומבדיל בין יום ובין לילה, השם צבקות אשרי אדם בוטח בך (במקום לומר השם צבקות שמו), מה הדין במידה ולא הספיק לתקן תוך כדי דיבור? האם ישלים ברוך אתה השם המעריב ערבים? האם יש כאן ברכה לבטלה?

תשובה:

שלום וברכה

הוא יכול לחתום ברוך אתה ה' המעריב ערבים ויצא ידי חובתו, כיון שזה הוא שבח שאמנם מיותר אבל זה לא גורם הפסד לברכה כיון שהוא לא סותר את מהות היום, ותחילתה סופה ועיקרה נאמרו כדין.

מקורות:

ראה שו"ע סי' נט סעי' ג, וראה משנה ברורה בסי' קח ס"ק לז.