טבילה במקוה כשלא בטוח יקיימו תשמיש

שאלה:

זוג נשוי על פי תורה אבל הם גרים כל אחד בבית אחר לבד והם לא חיים ביחד והאשה רוצה ליטבול במקוה למרות שאין ודאות שיקימו מצוה עונה אחרי הטבילה אבל בכול זאת שניהם דרים באותו עיר ורואים אחד את השני כל יום (כמו חברים) האם אפשר להתיר לה לטבול מאחר שיש עכ״פ אפשרות קטנה שיקימו מצוה עונה או שאר קריבות ?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי עליה לטבול במועד, שלא יגיעו חלילה לספק איסור תורה או אפילו איסור דרבנן של הושטה מידו לידה וכדומה, שזה אני מניח שהם עושים באופן קבוע… אין כל איסור בטבילה בלי לקיים מצות עונה, אלא שמבחינה סגולית יש בזה סכנה, אבל ודאי סכנה הרבה יותר חמורה היא להגיע לספק איסור…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1