אופן חישוב מעשר כספים

שאלה:

האם מהמעשר כספים יש להוריד את ההוצאות הגדולות כשכר דירה ומעון לתינוק או לא?

תשובה:

שלום וברכה

הוצאות שאתם מוציאים לצורך העבודה ניתן לכתחילה לנכותם מהרווח, ואין כל בעיה, זה כולל נסיעות וכנראה גם מעון, שהרי אם האשה אינה עובדת היא בדרך כלל משאירה את הילד בבית. מעשר כספים הוא רק על הרווחים [כמובן שהוצאות שלא קשורות לעבודה כמו המחייה בבית, או שכר דירה לא מנכים מדמי המעשר].

בהצלחה רבה!

מקורות:

הברכי יוסף (יו”ד רמט,ה) הביא דברי הכנסת הגדולה שכתב שאפשר לנכות הוצאות ביתו, וחלק עליו. אך כדברי הכנסת הגדולה כתבו האבקת רוכל סימן ג’ והקיצור שולחן ערוך סי’ ל”ד ס”ד. וכך משמע גם בדברי האהבת חסד פי”ח אות ג’. אכן בשבט הלוי (ח”ה קלג,ד) כתב שמשמעות הפוסקים היא שלא כהכנסת הגדולה וכך ראוי לנהוג, אלא אם כן המצב דחוק. אלא שכתב שהוצאות הנדרשות לצורך העבודה מנכים מחישוב המעשר, וכאמור.

וראה שם שאנשים שפרנסתם דחוקה יעשו כהכנה”ג ויורידו הוצאות הבית וכו’ אבל בעלי פרנסה מרווחת יחמירו כהברכי יוסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה שלי היא כזאת: אם אני רוצה לקבל את הברכה של עשר בשביל שתתעשר, האם ראוי להשאיר גם את הוצאות המעון והנסיעות לעבודה ואז לנכות מהכל או שחייב לנכות אותם ואז הברכה תחול? כי הבנתי, שצריך מעשר במדויק?!