שכן שבונה לתוך חלל בבתים משותפים

שאלה:

בבנין משותף ולשכן יש לו חלל האם מותר לו לחפור שם ולעשות לו מחסן

תשובה:

שלום רב,

חלל שנמצא בסמוך לדירת השכן, ואין גישה לשאר הדיירים מלבד שכן זה, מותר לו לפרוץ לחלל ולדור שם. ונחלקו פוסקי זמנינו האם מותר לו לספח את החלל בחינם, או שיפצה את הדיירים בדבר מה.

בחלל שניתן גישה לכל השכנים לפרוץ לחלל, ולשכן אחד יש לו עדיפות שניתן האפשרות לספח את החלל לדירה, כך שהוא ירוויח הרבה יותר, צריך לשלם דמי איזון לשאר הדיירים שמונע מהם זכות של מחסן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בעלון המשפט גליון 24 מאמר של הרה"ג שלמה זעפרני שליט"א שהביא את דברי הפוסקים בנידון חללים ואת הכרעתו.