סדר הפרשת תרומות ומעשרות

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
יש לנו בגינה עץ לימון ובכל פעם אנו קוטפים מעט.
השאלה היא מה לעשות
1- בנוגע למעשר ראשון, יוצא בערך חצי לימון לא יפה לתת ללוי דבר כזה וגם לא לימון אחד, מה אפשר לעשות, האם מותר לזרוק?
2- בנוגע למעשר עני כנ"ל לא נעים לתת לעני מעט האם אפשר להמיר בכסף ?כלומר לתת לו צדקה, כי אפשרות של הלוואה שראיתי בפוסקים לא שייכת אצלי. ואם כן מהו שיעור מעשר עני? כלומר אם קטפתי קילו וחצי לימונים מהו שיעור שצריך לתת לעני?
תודה רבה תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

כלל לא נהוג לתת ללוי, פודים את המעשר ראשון על פרוטה והיא מתקדשת.

בנוגע למעשר עני, יש לסכם עם גבאי צדקה מראש, שבכל פעם שיש לך מעשר עני לתת הוא מרשה לך לפדות את זה על כסף ולתת לו את הכסף.

ראה כאן סדר הפרשת תרומות ומעשרות.