להודיע לבעל הרכב שפגעו בו

שאלה:

שלום וברכה,
בשעת לילה, התבוננתי מהחלון וראיתי את שכני נוסע ברכבו ותוך כדי נסיעה פוגע ברכב חונה. שכני נעמד כמה רגעים והמשיך לחנייה שלו, כאילו דבר לא קרה. בפועל נגרם נזק גם לרכב של שכני וגם לרכב החונה, זאת אני משער, לאור העובדה שירדתי למטה וראיתי סימן מעיכה על הרכב החונה במקום בפגיעה שראיתי מהחלון. (כמובן שייתכן ומדובר גם בפגיעה ישנה). בכל מקרה, עליתי לביתי כדי לכתוב על דף את מספר רכבו של שכני במטרה להניח את הפתק על שמשת הרכב הנפגע, כדי שיוכל להיפרע מהפוגע. אלא שעד שירדתי, הרכב הנפגע נסע לדרכו, ככל הנראה לא שת ליבו לפגיעה ברכבו.
שאלותיי:
1. האם אכן כך הייתי צריך לנהוג, כדי לדווח לנהג הנפגע על שכני הפוגע?
2. משלא יצא הדבר לפועל, האם עליי להוכיח את שכני במטרה שינסה לאתר את הרכב הנפגע ויינצל מגזל?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

  1. טוב עשית שטרחת ליידע לניזק מיהו במזיק. ויש בזה משום מצוות השבת אבדה.
  2. מצוות תוכחה מצווה חשובה, ואם תצליח להוכיח אותו ויכנסו דבריך לליבו, כדאי לעשות זאת.