חציצה – צפורן שנתקעה בין שיניה

שאלה:

1) מי שנושכת צפורניה, וצפורן אחת נתקעה בין שיניה וקשה לה להסיר אותה, האם מותר לה לטבול כך (נהי שאי"צ המים ליכנס לתוך פיה, אבל מ"מ בעינן שראוי לבילה וכו')? האם אמרינן בזה שמין במינו (הצפורן הוי מגוף האדם) אינו חוצץ?
2) האם ה"ה לגבי חתיכת עור שנתקע בין שיניה?

תשובה:

שלום וברכה

אין שום סיבה שזה יחשב כמין במינו, ואם היא מקפידה על חציצה זו בהחלט יש חובה לעשות כל מאמץ ולהסיר אותה. זה מעכב בטבילה כמבואר בשו"ע סי' קצח סעי' כד.

ערב טוב