חציית כביש בשבת כשגורם למכוניות לעצור

שאלה:

שלום רב,
האם בתור הולך רגל בשבת, אני מחויב שלא לחצות כביש כשיש מכוניות נוסעות בסמוך למעבר החציה בו אני חוצה על מנת להמנע ממצב בו נהגים מחללי שבת יעצרו לתת לי לחצות?

בברכה,

תשובה:

יש להמנע מלגרום לנהג לעצור בשבת [בעבר יש שאמרו שכל זה הוא בכלל הלעיטהו לרשע וימות, אולם כיום שרובם תינוקות שנשבו, חבל להכשיל].

מקורות:

ראה בספר בינה ודעת פרק י”ט סעיף י”ז שהביא אריכות רבה בפוסקים בענין זה והביא שם כמה עובדות מגדולי ישראל שדאגו למנוע ממומרים לעשות איסורים מיותרים בשבת.