בריכה בשבת / בסיס לדבר האסור/ ערבות לנשים

שאלה:

שבוע טוב הרב!
1) התארחתי אצל משפחה אשכנזית בשבת (אני ספרדי) והוא שאל אותי האם אני רוצה גם להחזיק גביע עם יין. מדוע שאל זאת ? האם איני יכול לצאת ידי חובה בקידוד אשכנזי?
2) התפללתי בבית כנסת שמדליקים נרות על הבמה היכן שהחזן מתפלל, האם לאחר מכן הבמה היא מוקצה ואסור להזיזה?
3) ראיתי שאנשיםש שואלים גויים על משחק כדורגל (תוצאות) האם מותר להם ל'שאול בשבת?
4) חנוכיה יאמי נמצא היכן שיש גם גויים וגם יהודים האם להדליק במרפסת יש צד שאני חושש שמא זה יוליד התקוממות וכדומה. ואם לא היכן להדליקה?
5) קידוש שאני שומע בבית הכנסת ואוכל כזית האם אחר כך אני יכול לקדש שוב בבית למשפחה גם אם אשתי יודעת לקדש?
6) האם מותר לשחות בבריכה בשבת(בריכה שיש לה שפה ואין חשש לבניית סירה כמו בים) אני יודע שיש בעיה של עובדים דחול אך מייקרוסופט הדין (לא למעשה רק בשביל לדעת הלכתית).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. אתה יכול לצאת ידי חובה בברכתו, הוא כנראה רצה לכבד אותך, זה לא קשור לעדה ממנה מוצאו…
  2. אם אין עליה חפצי היתר זה בהחלט בעיה, יש להשאיר עליה סידורים וכיוצא בזה כדי שלא תאסר.
  3. אין איסור, המידע הגיע לגוי לתועלת עצמו ולא עשה בענין זה מלאכה עבור יהודי. אבל זה ממש לא מה שצריך להתעניין בו בשבת קודש…
  4. אני לא רואה כל סיבה לחשש, אבל אם אתה חושש תדליק בחלון הדירה, אם לדעתך עדיין יש סיבה לחשש [תתייעץ עם המקומיים, אני בטוח שאין חשש כזה], תדליק בתוך הבית בפתח הסלון.
  5. בשבת בבוקר אין בעיה, כי הברכה נצרכת גם בשבילך כדי שתוכל לשתות, לגבי ליל שבת [אני מניח שלא בזה מדובר] זה אכן נושא רחב בפוסקים, ראה כאן.
  6. ראה כאן שהרחבנו הרבה בענין זה.