ערימת בגדי תינוק בשבת

שאלה:

שלום,
כשאדם רוצה לקחת בגד עבור תינוק בשבת, וכל הבגדים נמצאים בערימה (נניח כביסה יבשה שעדיין לא קופלה). והוא צריך לקחת נניח מכנס של תינוק, אבל כל הבגדים בערימה כזו שלא ניתן להבחין מהו מכנס ומהי חולצה וכו'.
האם מותר לגשת לקחת בגד שנראה לו כמו מכנס, ואם יצא פריט אחר להחזיר לערימה ולנסות שוב את מזלו? או שיש חשש בורר.
הרי כשהוא מושך פריט אין כוונתו לייפות את הערימה ולא לברור ולא למיין

תשובה:

שלום וברכה

מותר לחטט בערימה אף שכביכול יש בכך ברירה של פסולת מאוכל, כיון שהפעולה נחשבת "פילוס דרך" למכנס ולא פעולה של ברירה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שיט טז.