להתאפר או לתקן פאה על ידי עכו"ם במקום צורך גדול

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב
אנחנו תושבי חו"ל וזכינו לחתן את בננו בראש חודש חשוון ובשבת בראשית היה האופריף ושאלתי כעת בדיעבד האם היה מותר לנו (שבת היה אחרי יומיים יום טוב) לקרוא לנכרית לאפר מעט את הנשים וכן לתקן את הפיאות ואם כן הייתי שמח לשמוע באיזה רמה האם ממש לאפר או ממש לסרק את הפיאה או רק תיקון קל לפנים ולפאה
תודה רבה לכבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכל מה שאסור לעשות בשבת, אסור גם לומר לגוי לעשות, וכאן גם לא יועיל לעשות אמירה בדרך רמז וכדומה, כיון שמדובר בפעולה שיש בה הנאה, שאסורה גם מצד מעשה שבת ולא רק מצד דין אמירה לגוי. על סירוק פאה בשבת ראה כאן. איפור כמובן אסור בכל מקרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה לכבוד הרב
    ורציתי לשאול מה הדין לגבי ספריי על הפאה, והאם מותר לגויה לתקן קצת את הפאה לא לסרק לגמרי אלא לעשות תיקונים.
    ועוד רציתי לשאול מה הדין לגבי ישראלי בארץ ישראל ביום שני האם זה כמו גוי או פחות