לשון הרע על מגיד שיעור

שאלה:

האם מותר לומר על מגיד שיעור במשך שיחה עם חבירו (לא לתועלת) ש"סידור הסוגיא אינו המעלה הכי חזק שיש בו"? האם זה חשיב גנאי?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה לא גנאי אינני יודע גנאי מה הוא… בכלל גם בדברים שיכולים להתפרש לכמה פנים, הכלל הוא שאם כוונתך לגנאי זה אסור, ואם לא זה מותר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. 1) אם כוונתו לומר שהמגיד שיעור לא "רע" איך שהוא מסביר ומסדר הסוגיא, אלא שזה לא עיקר "מעלת" השיעור, לדוגמא לומר שר' ראובן הוא בעל מסביר נפלא, אבל ר' שמעון מקיף כל הסוגיא יותר מר' ראובן וכו', אבל סידור הסוגיא אינו עיקר מעלתו (כמו ר' ראובן)…
    2) כעי"ז אני מסתפק האם מותר לומר שמגיד שיעור פלוני אינו חם כל כך, זה המיזוג שלו, אבל הוא תלמיד חכם ומתמיד עצום. האם לומר שהמישהו "לא חם" מוגדר כגנאי או רק כחסרון מעלה?
    3) מה המקור ל"כלל" שכתבתם?

  2. זה גם כולל את השומע אם השומע שומע את כל הנ"ל כגנאי אסור לספר. אבל בכל מקרה מה התועלת לכל זה, סתם דיבורים?? או לתועלת? בדרך כלל נגררים מינימום לאבק לשון הרע או אוצאת שם רע! שב ואל תעשה. לך תתקן את זה אח"כ