תמונות עבודה זרה במחזיק מפתחות בבית

שאלה:

שלום רב
לאמי יש מטפלת עובדת זרה פיליפינית הגרה אתה בדירה. היום ראיתי במקרה כי היא מחזיקה תמונות של ע"ז ('אימו' של אותו האיש וצורת שתי וערב) במחזיק מפתחות. האם זה איסור גמור ומה ניתן לעשות? (לכאורה, זו זכותה, זה חפץ פרטי שלה)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא מדובר בחפצים הנעשים לצורך עבודה זרה, אלא לנוי. כמובן היא מאמינה במה שהם מסמלים, אבל אינה מתפללת למחזיק מפתחות, ולכן אין איסור שזה יהיה בבית.

מקורות:

ראה שו”ת יחוה דעת ח”ג סי’ סה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישנו סיפור על אחד מגדולי הדור שעבר ששהה בשדה התעופה והרגיש שלא יכול להתפלל שם וכשחיפשו בחדר מצאו צורת שתי וערב. וכן הסטייפלר זצ"ל הקפיד על בגדים של נכדותיו שלא יהיה צורת משבצות ועוד סיפורים דומים. האם עפ"י זה יש עניין להשתדל שלא יהיה בבית ולבקשה להוציא. (ובאותו עניין, בדגל שוויץ יש גם את הצורה ויש חברה של תיקים שמדפיסה על כל החלק הפנימי של המזוודות ועל הלוגו צורת צלב. מה הגדר שצריך להקפיד בזה. תודה רבה)

  2. זו לא הלכה אלא הנהגה של קדושה, ואין בכך חיוב. הסטיפלר היה מאוד מחמיר בענין זה כידוע, אפילו מדפי הספרים בביתו היו מסודרים באופן שלא יצור בשום אופן רמז לצלב.