עמידה בקדיש

שאלה:

שלום
לי ידוע שאשכנזים עומדים בזמן קדיש וספרדים לא.
לאחרונה שמעתי משהו, שהמקור לעמידה בקדיש היא לא מדויקת.
האם זה נכון?
האם מאחר שנוהגים דורות לעמד בקדיש (או באופן כללי בכל מנהג, גם אם לא מדוייק, ) זה מספיק כדי להמשיך עם המנהג ?
תודה

תשובה:

בענין זה יש מנהגים חלוקים כידוע, מנהג בני אשכנז לעמוד בעת הקדיש, ובפרט לגבי קדיש הנאמר לאחר דבר הנאמר בעמידה, כמו תפילת שמונה עשרה ראה סי’ נו סעי’ א ברמ”א ובמשנה ברורה ס”ק ח, וחלילה לומר שיש כאן טעות, ומנהג הספרדים לשבת, ואעפ”כ כתב בכף החיים שם ס”ק כ כא שמי שעמד בתחילת הקדיש לא יתיישב עד לסיומו.