סדר לבישת הבגדים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם יש סדר מסויים שלפיו צריך לשים בגדים אחרי מקלחת או אחרי החלפת בגדים?
חבר אחד אמר לי שלזיכרון טוב יש ללבוש תמיד הבגדים העליונים קודם ואחר כך התחתונים [כלומר ציצית חולצה ואז בגדים תחתונים]

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת משנה שכיר ח"ב סי' ב כתב שיש לפשוט קודם את פלג גופו התחתון ואילו בלבישה יש להקדים קודם את העליון לתחתון, והטעם כדי שיהיה לבוש בציצית כמה שיותר זמן. על הנושא של שכחה לא שמעתי, זה יותר נוגע כנראה ללבישת בגדים הפוכים המובא במשנה ברורה סי' ב.

בהצלחה