נטילת ידים בכיור במטבח אחרי שירותים

שאלה:

האם אפשר ליטול ידיים לאחר שירותים במטבח כשיש כלים בכיור? (לכתחילה?)

תשובה:

שלום וברכה

אף שיש חשש רוח רעה בנטילת ידים אחרי השירותים, כיון שלאחר מכן בלאו הכי רוחצים את הכלים היטב, אין חשש.

מקורות:

שולחן ערוך ט,ד וקפא,ב, הליכות שלמה פרק כ’ הערה י”א בשם הגרש”ז אוירבך זצ”ל מתשובה בכת”י, וספר שאלת רב עמוד רע”א בשם הגר”ח קנייבסקי, ור’ גם בשו”ת יביע אומר חלק ה’ או”ח סימן ב.