המאחר לתפילה

שאלה:

שלום! לגבי סימן קט בשולחן ערוך שמדבר על המאחר לתפילה: האם כאשר איחר האדם, למשל לערבית באמצע עמידה, ומבואר שם שלא יתחיל להתפלל כיוון שלא יספיק לקדיש, האם יוכל לצאת להתפלל מחוץ לבית הכנסת כך שרואה את המתפללים וייחשב לו גם לתפילה במנין, וגם לא יעבור על האיסור המבואר שם בדברי השו"ע? הבנתי גם שיש בעיה להתפלל בד' אמות שלפני בית הכנסת, האם אכן יש בעיה, ואם כן, האם כדי להתפלל במנין אפשר בכל זאת לעשות כן? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שיש כאן טעות בהבנת הענין, זה לא שיש איסור להתפלל בגלל הקדיש, אלא שעדיף להרויח קדיש מלהצטרף למנין באופן הנ"ל, ולכן ההוראה להמתין. אם כן מה תרויח בכך שאתה יוצא החוצה… הרי תפסיד את הקדיש…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה. אבל אם כן: א. למה כתב בשע"ת שאם יוצא להתפלל בעזרה מחוץ לבית הכנסת יתפלל ואל ימתין? ב. בפסקי תשובות כתב שאם התחיל עם הציבור בשווה מתחילת התפילה בשחרית ובערבית ומתפלל לאט יותר, יוכל להתחיל עמידה כשהציבור באמצע עמידה אף שלא יספיק לקדושה וקדיש, והרי אם הם עדיפים על תפילה במניין, אין שום עניין שיתחיל להתפלל כשהם באמצע, שיחכה עד אחר הקדיש ואז יתחיל.
    תודה.