האם מותר להעיר אבא בשביל ללכת לשיעור תורה?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם אבא שלי ישן ויש שיעור תורה האם יהיה מותר להעיר אותו בשביל ללכת לשיעור או שזה מצווה הבאה בעבירה?

תשובה:

שלום וברכה
אם לדעתך הוא רוצה וישמח לקום ללמוד, ודאי מצוה יש בדבר, אבל אם לא נראה שירצה ללכת, אין להפריע את מנוחתו.

מקורות:

בסיפור הידוע על דמא בן נתינה ידוע שתמהו רבים מדוע נמנע מלהעיר את אביו שודאי ישמח בעיסקה המשתלמת ונאמרו על כך הרבה תשובות, אבל סופו של דבר לכל הדעות אין אסיור באופן זה שהאב מעוניין בכך.