האם מותר להנות ממלאכות הנעשות ע"י מישהו שלא עשה הבדלה

שאלה:

שלום כבוד הרב,אבי אדם דתי אך לצערי שאני לא מבקשת ממנו לעשות הבדלה הוא לא ככ עושה..
בשבת הקודמת לא הייתי בבית לכן לא דאגתי לכך והוא לא עשה הבדלה..לצערי.האם מותר לי להנות ממלאכתו שנעשתה מבלי לעשות הבדלה?קניות,בישולים וכ'ו..
אני פשוט בת שירות וחוזרת הביתה רק בסופשים.
תודה ושבת שלום.

תשובה:

שלום רב,

אכן אסור לעשות מלאכה לפני שהוא עושה הבדלה (אלא אם כן, הוא עשה הבדלה בתפילת ערבית). אולם אם הוא עשה הבדלה בשמונה עשרה של ערבית הוא יכול לעשות מלאכות. אלא שחייבים גם להבדיל על הכוס. ובכל מקרה אפילו אם הוא לא עשה הבדלה, המלאכות שעשה אינם נחשבים לחילול שבת, וברור שמותר לך להנות מהם.