שכן בונה קומה ומסתיר נוף לשכנו.

שאלה:

שלום רב

אני גר בדירה בת 3 קומות, לידי ( כ5 מטר מרחק) יש בנין דירות באותו הגובה, השכן בבנין לידי בקומה האחרונה החליט לבנות על הגג עוד קומה כך שהוא מסתיר לי את הנוף.
יצויין!
– הבנין נמצא בדיוק בצד שיש לי נוף יפה שאני יכול לראות מהגג!
– הגג הוא גג פעיל עם גישה נוחה ומאוד שימושי!
– השכן בונה בניה לא חוקית!
האם יש לו זכות לבנות ללא אישור ממני?
האם אני יכול לעכב בעדו?
האם אני יכול לפנות לערכאות שיפסיק את הבניה?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

הסתרת נוף לרוב אינה קבילה בהלכה. במקרה שלך שהבונה הוא בבניין אחר שאינו שותף בבניין שלך, אין טענת הסתרת נוף קבילה כלל. והסיבה לכך, שהשכן ממול לא מחויב לנוף שלך, ומותר לו לבנות בתוך רשותו כאשר יחפוץ.

[יש לציין שגם בחוקי העירייה לא מקבלים טענות של הסתרת נוף.]

על כן אין היתר לפנות לערכאות שיפסיק את הבנייה.

בברכה.

מקורות:

ראה ספר משכן שלום עמוד תמד, ותרכ, שהביא את דברי הפוסקים בעניין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    אין היתר להלשין בערכאות כשאין היתר מפורש מב"ד. במקרה דנן שלפי הלכה אין באפשרותך למנוע אותו, אין היתר למסור אותו.