פרישה לאשה שלוקחת תרופות למניעת וסת

שאלה:

שלום!
אני משתמשת בנובה רינג והתחלתי לחבר שתי טבעות ביחד כמובן בהסכמת רופא. השאלה שלי היא לגבי וסת הפלגה, בינונית ועונת החודש- אני אמורה לפרוש ולעשות בדיקות בסופם כרגיל? שכן החיבור בין הטבעות מונע את קבלת המחזור.. אשמח לדעת כיצד לנהוג. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אשה שלוקחת תרופות מכל סוג שהוא המונעות מחזור אינה צריכה לפרוש ביום הוסת, בתנאי שאכן הוחזקה שתרופות אלו פועלות אצלה,אלא שכאשר מפסיקים את לקיחת התרופה, יש לפרוש לפי מה שאמור להיות, בדרך כלל תוך 24 שעות עד 48 שעות מקבלים וסת.

בהצלחה