מי מחויב ללכת לבית הדין?

שאלה:

חתמתי חוזה עם קבלן שיעשה עבורי עבודה מסוימת וסיכמנו על סכום ועל לוח תשלומים.
לאחר שהוא סיים את העבודה היו לי טענות על העבודה וסירבתי להעביר את מלוא התשלום האחרון אלא רק את חלקו.
הקבלן מצדו טוען שהוא ביצע היטב את העבודה ומגיע לו מלוא הסכום.

הצעתי לו שנלך לרב שיברור בינינו ואני כמובן אקבל כל פסק, אך הוא מצדו טוען שכיוון שאין בכלל שאלה שאני חייב לו, הוא לא הולך לשום רב ואני גזלן.

האם מותר לי להחזיק אצלי את הכסף שלדעתי לא מגיע לו, ולחכות עד שיסכים ללכת לבוררות, או לחלופין יחליט לתבוע אותי, או שאני מחויב ללכת בעצמי לתבוע אותו לדין תורה על הכסף שנמצא ברשותי?

תשובה:

שלום רב,

הינך יכול לכתחילה להחזיק במעות עד שיתרצו הצדדים לדון בב"ד או אצל דיין יחיד.

אינך צריך להגיש תביעה עבורו, אלא מספיק שאתה מציע לו להתדיין.

עליך לשאול שאלת רב האם יש צדק בטענות שלך כדי לעכב את התשלום, יתכן ויקבע הרב שיש צד שאתה צודק ולכן כל עוד ולא היה שימוע של שני הצדדים הינך יכול להחזיק במעות. יתכן והרב יפסוק שאין בדבריך טענות של ממש, ולכן תסיים את התשלום עד תום.

בהצלחה.