מניעת הריון לפני שנולדו בן ובת

שאלה:

שלום וברכה,
ילדתי לפני חודש בת רביעית, כרגע יש לנו ארבע בנות.
בעלי לא מוכן בשום אופן לשמוע על הריון נוסף ואמר שמבחינתו אם לא אקח מניעה אין לי מה ללכת לטבול
ההריונות שלי קשים ומתישים אך אני כן הייתי רוצה ילדים נוספים לפחות בן אחד
שאלתי. א- הבנתי שלקחת מניעה מקלים רק אחרי בן ובת. האם במצב כזה ניתן גם להקל?
ב- בעלי לא מוכן בשום אופן להתייעץ עם רב אודות הנושא. מבחינתו העניין סגור עד להודעה חדשה. האם אני בבעיה או שאני צריכה לעשות מה שהוא אומר וזהו?
תודה

תשובה:

שלום רב,

כאשר הפניה מגיעה ממך ודאי שזו שאלה קלה יותר.. שהרי האישה אינה מצווה בפריה ורביה, ולכן למרות שאין לכם עדיין בן ובת, כלומר, עדיין בעלך לא קיים פריה ורביה, מצידך מותר לקחת מניעה, אם זה החלטי מצידו. אמנם גם האישה מצווה במצוות "לא תהו בראה לשבת יצרה" אבל כאשר ישנם עומס, קשיים, בהיריונות ובגידול הזאטוטים, מקילים בזה. כלומר, השאלה בעצם צריכה להגיע ממנו. מצד אחד לכאורה אסור שהרי עדיין לא קיים פריה ורביה. ומאידך אני מתרשם שהקושי בהיריונות הם כמובן לך, אבל בהחלט כנראה גם כל הבית נושא בעול וכנראה שעומס הקשיים היומיומיים, הכריע אותו, ולכן הוא כה נחרץ. לכן עצתי היא שבנתיים תעשי מה שאומר לך בעלך, בפרט שאת ממש לאחר הלידה, ובהמשך תמצאי שעת הכושר להציע לך לפנות לרב שניתן להתייעץ איתו וגם יוכל להבין את הקשיים היומיומיים שהוא חווה בשנים האחרונות. ולקחת החלטה משותפת אם ועד מתי למנוע היריון.

רוב נחת