לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חפיפה ועיון לפני הטבילה למי שכבר עשתה זאת בביתה

שאלה:

שלום רב,
אשה שעושה את כל ההכנות לטבילה בבית, חפיפה, אמבטיה, עיון הגוף, מה עליה לעשות שוב כשמגיעה למקווה לטבול, מקלחת , עיון הגוף ?

תשובה:

שלום וברכה

אם העיון והחפיפה היו ביום והטבילה כמובן בלילה, יש לעשות שוב עיון בבית הטבילה [כמובן הוא יכול להעשות בקצרה יחסית שכן שמרה על עצמה וכו'], אם העיון והחפיפה היו בלילה ומיד באה לבית הטבילה אינה חייבת לעיין שוב, אבל צריכה בכל מקרה לסרוק שוב את שערותיה, והמנהג גם שעושה מקלחת קצרה במים חמים קודם הסירוק. יש ללכת לשירותים לפני הטבילה. ראה סדרי טהרה קצט יג.

ערב טוב ומבורך.