גויה בבית – בישולי עכו"ם/ בשר שנתעלם מן העין

שאלה:

בס"ד

שלום הרב יש לנו עוזרת פעם בשבוע (עוזרת גויה שנמצאת לבד בבית 10 שעות כאשר אנו בעבודה).
רציתי לשאול מספר שאלות
1) האם מותר להשאיר לה צלחת וסכום שאינם חד פעמיים על מנת לאכול? האוכל הוא שלנו.
2) חוץ מבשר שנתעלם מהעין (שלזה מצאתי פתרון לכל הבשר שפתוח מבושל ושאינו מבושל – עטפתי בשקית סופר וסובבתי סלוטפ האם עשיתי נכון כסימן היכר?)
3) האם יש בעיה עם יין שאינו מבושל שהוא פתוח ונמצא בארון או במקרר? אחד בארון ואחד במקרר (בצד המקרר)
4) האם יש עוד דברים שאנו צריכים לשים לב?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לתת לה לאכול בכלים שלכם, רק תלמדו אותה היכן להניח אחר כך את החלבי והיכן את הבשרי.

תעשה את הסימן באופן שתוכל לזהותו, וקשה לעשותו בדיוק כמו שעשית אתה. אגב בשר שאינו מבושל שארוז עם פלומבה של החברה אין בו בעיה כמובן.

לגבי היין בארון ודאי אין מקום לשאלה, אבל גם לגבי היין בדלת המקרר, כיון שאין לה כוונה לנענע את הבקבוק וכל המגע בו הוא רק על ידי דבר אחר – דלת המקרר, הוא מותר בשתייה ללא חשש, ראה שו”ע יו”ד סי’ קכד סעי’ יא ובש”ך שם ס”ק יט. ולא החמירו במגע שלא בכוונה אלא כשהיא מוציאה את הבקבוק עצמו.

יש להקפיד שהיא לא תבשל בכלים שלכם, שלא יאסרו בבישולי גוי [גם אם המוצרים כשרים…].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    שלום הרב!
    שאלות הבהרה קטנות :
    1) לגבי הסלוטפ הרב כתב שזה קשה, הכוונה שזה לא טוב לעשות כך? איזה סימן היכר אפשר לעשות?
    2) אם גויה מבשלת בכלים כשרים ומוצרים כשרים ולא חלו שני התנאים (שלוחן מלכים וכו) יש עם זה עדיין בעיה?

  2. תסגור אותו בסיבוב מסויים עולה על השני או לא עולה שתדע לשים לב אם זה אותו דבק.
    אם אין איסור של בישולי עכו"ם אין בעיה כמובן.