בישולי עכו"ם – קטן שהדליק

שאלה:

שלום רב
מאיזה גיל יכול יהודי להדליק את האש, כדי שיקרא בישול ישראל

תשובה:

שלום רב,

אין ענין שיהיה בישול ישראל גדול, הנושא הוא רק שלא יהיה בישול עכו"ם, כלומר, אם האש משום מה נדלקת לבד זה בסדר גמור. לכן קטן שהדליק אפילו מגיל שנה זה בסדר, אבל כמובן שלא הייתי מניח לתינוק כזה להתעסק עם אש…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם האש נדלקת לבד, וגוי הניח הקדירה זה בסדר?
    הרי זה בישול עכו"ם ולא היה שום מעורבות של ישראל !
    פשוט שהדבר אסור בבישולי עכו"ם

  2. כוונת הרב המשיב רק במידה והאש נדלקה לאחר הנחת הסיר על הכירה, ואז גם אם נדלקה מעצמה זה לא בישול עכו"ם לכאורה, אבל לא במקרה ההפוך, אלא שגם במקרה ההפוך בקטן ישראל מן הסתם ודאי יועיל.