קריאת שמע בתפילה או לאחריה יותר בכוונה?

שאלה:

לכבוד הרב.
אני משתדל להתפלל במניין אבל קריאת שמע של ערבית מפאת אירוך הכוונות שאני מכוון אינני מספיק לומר אותה במניין עם כולם אז אני מקיים מצוות קריאת שמע של ערבית בזמנה בקריאת שמע שעל המיטה האם זה בסדר? וחוץ מזה לא כתוב פעמיים אמת בסוף קריאת שמע שעל המיטה האם זה מסתדר עם זה שאני מקיים את מצוות קריאת שמע של ערבית שם,למרות שיש חוסר בתיבת אמת?ובמניין רמ׳׳ח תיבות כביכול האם זה תלוי אחד בשני מצוות קריאת שמע בזמנה עם מספר תיבות רמח.סה״כ שתי שאלות תודה רבה לכבודו.

תשובה:

שלום וברכה

לא ראוי לשנות ממה שתיקנו לנו חכמים, עלול גם לבוא לידי מכשול שמחמת עייפות פעם אחת נרדמים בלי שקראו קריאת שמע חלילה וכו'. כמו כן אינני יודע מה אתה מרבה לכוין כל כך, אבל יותר טוב שתכוין לצאת ידי חובה בכוונות הרגילות כמו כולם, ואם יצא שתקרא שוב באותו לילה קריאת שמע בצורה טובה יותר אז זה גם טוב, אבל העיקר קיימת את המצוה כפי שתיקנו חכמים.

לחילופין תתחיל ערבית לפני הציבור כמה דקות, וכך תסיים קריאת שמע יחד עם כולם.

בהצלחה רבה