כניסה למעלית שבת עם גוי

שאלה:

שלום,
1. ידועה המחלוקת לגבי שימוש במעלית שבת.
האם אדם מבוגר (שההליכה קשה עלי ונעזר במקל) שהוזמן לבית משפחתו בשבת , יכול להיכנס למעלית שעובדת זרה עולה בה (מדובר על קומה רביעית) ?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי מעלית שבת לא יעזור גוי, גוי עוזר כאשר הבעיה היא הלחיצה על הכפתור או הדלקה אוטומטית של אור וכיוצא בזה, כאון הבעיה היא שכל אדם שנכנס מכביד על המעלית וגורם ליצור נוסף של חשמל, או משום זילות השבת, ולענין שני ענינים אלו אין משמעות לגוי הנמצא שם. באופן כללי כל אדם לפי מצבו הרפואי יתייעץ מה היחס שלו למעלית שבת.