הכשרת כלי פורצלן

שאלה:

סבא של אשתי השאיר כלי אוכל יקר בבית בהיום אחרי שנתים עשיתי הגעלה ג פעמים לכל אחד על הספק: שמא יכנסו אוכל לא כשר הגויות. שמא הכשר לא היה הכי טוב. שמא בשר בחלב. אבל אני מסתפק אם גם תבילה צריך לעשות

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין ממך שעשית הגעלה שלוש פעמים כיון שמדובר בכלי פורצלן שלכתחילה אנחנו חוששים שדינו ככלי חרס שלא מועילה לו הגעלה, ובשעת הדחק כאשר מדובר בכלי יקר ויש כאן הפסד, סומכים לאחר זמן רב כל כך ובצירוף הספק על הכרעתו של האגרות משה יו”ד ח”ב סי’ מו שסומכים על שיטת בעל העיטור שגם בחרס מועילה הגעלה שלוש פעמים, כפי שהבאנו כמה פעמים כאן באתר. לגבי הצורך בטבילה, אם לא היה יהודי המקפיד כהלכה על שמירת המצוות מן הסתם לא טבל כליו ויש לטבול.

בהצלחה רבה