עדות גר

שאלה:

שלום
רציתי לדעת האם גר יכול להיות עד על גירות של לא יהודי אחר
בברכה

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי משאלתך האם מדובר לעדות אחר שהתגייר או בשעת הגירות – לגייר.

והתשובה היא: להעיד אחר הגירות על חברו הגר, כשר להעיד, כיון שגר כשר לעדות הן לישראל הן לחברו הגר.

ולגבי להיות עד בשעת הגירות, אין זה עדות אלא ב"ד, וכדי להיות דיין בב"ד לגייר גוי צריך ששלושת הדיינים יהיו ישראלים.

בברכה

מקורות:

לגבי ב"ד לגייר ראה יו"ד סימן רסח ס"ג. ולגבי עדות של גר ראה יו"ד סימן רסט ס"י