עובד שדורש תוספת מחיר לאחר שסוכם מראש

שאלה:

שלום רב. בקשתי מגרפיקאית שתבצע לי עבודה מסויימת סיכמנו מראש את כל פרטי העבודה ואת התשלום עבורה. היא התחילה לעבוד ובמהלך העבודה מבקשת להעלות את המחיר בטענה שהעבודה אורכת לה זמן רב משחשבה מה הדין במקרה זה?

תשובה:

שלום רב,

ההסכם שסיכמו מראש מחייב את שתי הצדדים, ואין אפשרות להגביה את המחיר אחר תחילת העבודה.

ישנם אופנים שמברר העובד שטעה בחישוב, או שנוספו עבודות שלא היה באפשרותו לצפות זאת מתחילה, בזה יש לדון כל מקרה לגופו, ובתנאי שיוכיח זאת העובד. אך עבודה רגילה שקיבל העובד, אמור לצפות את כל העבודה, ולא יכול להגביה את המחיר באמצע

בהצלחה

נפתלי בן חיים