סמרטפון לאברך

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אברך כולל שאל מה חוות דעת שליכם על תלמיד כולל להשתמש בסמרטפון (מסונן)? אמר שלפי מה שאנשי ששמים הסינון אמרו לו שאי אפשר לשים בסמרטפון סינון שמסנן את כל התמונות, רוב יהיו אבל לא כולם, האם יש לו לעזוב שימוש מכשיר זה ואם יש לו צורך למחשב שיקח מחשב קטן שיכול להביא איתו ושיהיה עם סינון טוב ?

הסביר שיש לו שימושים בסמרטפון כמו GPS שעוזר לו יום יום, מילון וכו'. ובשביל דברים כאלה לא עזב הסמרטפון, אבל חושש משום שלא ראה אדם גדול מגדולי דור שמחזיק כזה, אע"פ שיש הרבה רבנים חשובים כאן שמשתמשים (עם סינון) ומפחד שאולי לפני ה' לא עושה יפה ומוטב בלי.

אשמח לקבל חות דעת

תשובה:

שלום וברכה

אם אינו זקוק לזה לפרנסתו יש להמנע ובעזרת ה' יראה רק סייעתא דשמיא בכל עניניו.

יום נעים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סידור חשבונות שונים (בנקים, ביטוח לאומי, וכו' וכו'). שאמנם ברוב הפעמים ניתן לעשות זאת בסניף / משרד עצמו, אולם הדבר כרוך בהשקעה זמנית גדולה (לפעמים גדולה מאוד!).
    אימייל. (פעמים רבות יש בזה ממש צורך).
    ועוד כמה דברים המקלים מאוד על החיים (שאמנם אולי אינם בגדר צורך שלא ניתן להסתדר בלעדיו, אולם אולי זה כמו בגדר רכב לאברך עם 10 ילדים במקום בו אין תחבו"צ, שהרי פעם הסתדרו בלי זה…).