נתינת סוכריה לנערים גויים ביום אידיהם

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: כאן בארה"ב לפני שבוע היה סוג חגיגת עכו"ם שקוראים "הלאווין" (HALLOWEENׂ) ומקורה בנצרות ובעיקר חוגגים את המתים. ובדבר זה הטיפשים לובשים כל מינה תחפושת מפחידים וחוגגים, והנערים עכו"ם הולכים מבית לבית לבקש על הפתחים סוכריות וכל מינה דברי מאכל כדי להאכיל לבולמוס תאוותם בהבל הבלים החומריים.

והרי מאיימים שאם לא יתנו להם סוכריות וכדומה יעשו בלגן בנכס הבעלי בתים, בפועל לפעמים הדבר קצת מסוכן, רוב המקרים רק יתנו לאנשים כואב ראש, מ"מ היו שנתנו להם ואנשי בעלמא שאמרו שעשו קידוש ה' בנתינה זו לנערים עכו"ם.

הדבר תמוה מאוד כי איפה קידוש ה' כאן כלל? יש אולי בעיה של מסייע לעוברי עבירה כי יהללו לעבודה זרה או להמתים עצמם על זה, רק אולי מצד משום איבה ודרכי שלום היה מובן לתת, אבל קידוש ה' בזה מניין??!

רציתי לשמוע עוד חות דעת מכם על ענין זה.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה היום הם אינם עובדי עבודה זרה, ובודאי לא מאמינים שיש משהו עם המתים, בני הנוער מנצלים את ההזדמנות של החג כדי להתהולל ולחגוג, ולכן כאשר הם דורשים את הסוכריות ויש חשש שיגרמו נזק, ודאי מותר לתת להם. גם לא נשמע שהענין הזה קשור לעבודה זרה שלהם, וראה עוד שו”ת אגרות משה אבהע”ז ח”ב סי’ יג, ובח”ה סי’ כ.