נפלתי בעבודה – הגומל?

שאלה:

שלום לרב .ביום שישי פרשת ויירא ניתקלתי במדרגה נפלתי ויצאתי עם שריטה קטנה בברך האם לברך הגומל .

תשובה:

שלום רב,

לא. אינך צריך לברך.

בסי' ריט סעי' א' מופיע: "ארבעה צריכים להודות. יורדי הים כשעלו ממנה, והולכי מדברות כשיגיעו לישוב, ומי שהיה חולה ונתרפא, ומי שהיה חבוש בבית האסורים ויצא". המכנה המשותף ביניהם הוא מי שהיה בסכנת חיים וניצל. התיאור שלך אינו תואם את המכנה המשותף.