לבוש של בן תורה

שאלה:

שלום לכבוד הרב;
האם ראוי ליהודי ללבוש חולצות עם מותגים או עדיף לו שילבש חולצה לבנה. אני שואל את הרב את השאלה הזאת כי שמעתי רב אחד שהוא אמר בהרצאה שלו שהוא לא קונה לילדיו הקטנים חולצות עם מותגים כי הוא לא רוצה להרגיל אותך ללכת כגוים. ואני לומד המון מהרב הזה ויש לו דברים הגיונים ברמת השכל שלי. אבל לפני שאני עושה את המעשה רציתי לשאול את הרב מה דעת התורה בנושא זה. אני לא בחור ישיבה שלובש חולצות לבנות אבל אני גם לא בחור שאני חולה על חולצות עם מותגים. אני בחור מאוד פשוט.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הכל תלוי בהרגשה שלך. מבחינה מסוימת יש חשיבות מאוד להבדל בלבוש מהרחוב, זה יוצר שמירה טובה יותר שלא להכשל באיסורים, ולכן אם אתה לובש חולצות בעלות מראה יהודי כמו בן תורה, החברה גם תגרום לך לפחות פיתויים, כי יבינו שאתה לא חלק מהם. אבל אם אתה מרגיש שקשה לך עם זה, תעשה מה שנוח לך, העיקר לקיים מה שצריך בשמחה ובנעימות.

יום טוב.