הוצאה בלבוש של כלב בשבת

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב,
1. האם אדם שמגדל כלב בהיתר, יכול בשבת לצאת החוצה עם הכלב כאשר הכלב לבוש בבגד המיועד לכלבים (מגן עליו מפני הקור) ולצאת עמו בחוץ? האם זה משוי?
2. האם יש מציאות שלכלב קר?
3. איך זה מסתדר עם המשנה בשבת :
"חמור יוצא במרדעת – דמצטער בצינה דחמרא אפילו בתקופת תמוז קרירא ליה ונחשב כמלבוש
"ושאר כל הבהמות אסורות – לפי שאין הצינה קשה להן והוי המרדעת משוי"

4. האם יש חילוק בין ספרדים לאשכנזים

5. האם יש חילוק אם יש עירוב או לא?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכאשר יש עירוב מוסמך אין מקום לשאלה, אין כל בעיה להוציא חפצים מהבית החוצה. לגבי השאלה אם לכלב קר או לא, אני לא ממש מוסמך להשיב אבל לא נראה לי שקר לו, יש לו פרווה טבעית מחממת מספיק. חמור באופן מיוחד צויין שתמיד קר לו, שאר בעלי חיים מסתדרים בטבע נהדר. אמנם בזמן שהקור גדול מאוד יש להתיר גם בשאר במהות כמו כלב, ראה משנה ברורה סי' סה ס"ק לב.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. מחילה, אז במידה ואני רואה שלכלב קר, אסור לי להוציא אותו במקום שבו יש עירוב עם בגד שמיוחד לכלבים? לא מדובר בקור נדיר אלא בקור של חורף טיפוסי.
    ולא לכל הכלבים יש פרווה…

  2. דרך אגב לשואל שמעתי פעם בבית ספר שאומרים שלא כדאי להרגיל כלב ללבוש בגדים
    לכלב יש שכבת שומן טבעית שכשהוא יוצא מחממת אותו זה למה גם הם מסתדרים בטבע טוב יחסית [אלא אם כן שמים אותם בגשם או משהוא כזה כדאי שלא יגיעו למצב כזה]
    אבל אם מרגילים אותם ללבוש את הבגד אז הבגד מחמם אותם והכלב מתרגל וכשמורידים ממנו את הבגד באמת נהיה לו קר
    אם הוא כבר רגיל לזה אז עדיף שישאר עם זה

  3. מחילה מכבוד תורתו, מה הכוונה תשאר איתו בבית?

    הכלב חייב לעשות את צרכיו…

    שנית, אני מנסה להבין מבחינה הלכתית, איך יכול להיות שאסור לצאת עם כלב שרועד מקור עם בגד עליו?

  4. אינני בקי בכלבים בשו"ע כתוב שבעלי חיים לא נזקקים לבגדים, יתכן שיש בעלי חיים מסויימים שהמציאות שונה ודינם כחמור, אינני יודע.

  5. האם כבוד הרב יוכל לבדוק את הנושא ולתת תשובה?
    אני צריך הלכה למעשה.

    כמו כן במשנה ברורה על סימן שה סעיף ו ס"ק לב הוא אומר שזה לאו דווקא חמור אלא כל בע"ח חי שקר לו… מה דעת הרב בעיניין?