השתתפות חתן בלוויה

שאלה:

שלום

חתן בתוך שבעת ימי המשתה שלו, האם יכול להשתתף בלוויה של מישהו שמכיר?

תודה לכם

תשובה:

שלום וברכה

במהרי"ל בהל' שמחות נראה שחתן אינו הולך ללוויה של אחד מקרוביו. אולם נראה שזה משום שבכך הוא נוהג מנהגי אבלות, אבל ללוויה של אדם אחר שאין בכך אבלות אלא כבוד בעלמא – מותר. וע"ע ערוך השלחן סי' שמב סעי' ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בית כנסת שעושים ברחבה שלו הספדים לפני שנוסעים לבית העלמין, האם מותר לומר שלום לאנשים שמגיעים להלוויה (לא האבלים כמובן) או שזה גם בעיה כמו שאסור לומר בבית הקברות? תודה